Eli olen vm- 86. Naimisissa oleva nainen, jolla on todettu  PCOS ja miehelläni on hedelmälliseksi laskettu 4%. Molempien suvussa ei ole esiintynty lapsettomuutta aikaisemmin, mutta kystia on (ainakin minun suvun puolellani). Olen ylipainoinen, josta lääkärit ovat sanoneet että jos puottaisin painoani niin todennäköisesti hormooni toimintani palautuisi ennalleen. Mutta se ei ole niin helppoa jos ei pidä liikunnasta ja rakastaa hyvää ruokaa.

Tällä hetkellä olemme mahdollisesti menossa lapsettomuus klinikalle  ensi kesän/syksyn aikana. Alustavasti lääkärin kanssa ollaan puhuttu mahdollisen hormoonikuuri aloittamisesta ja miehen sperman puhdistamisesta, jonka jälkee aloitettaisiin ovulaation seuranta ja sännöllisten suihkutuksien anto. Eli toisin sanoen kävisisin tiettynä aina välinä klinikalla suihkutettava mieheni siitiöillä ja sitten seuraisimme tapahtuuko näin ollen siellä mitään.

Odotan pelon sekaisin tuntein näiden hoitojen aloittamista ja samalla pohtien että jos näillä hoidolla onnistuu yksi lapsi, niin onko mahdollista saada hoitoa myös seuraavan hankintaa varten.